Nieuws

Komt HP toch nog met tablet-pc?

Er bestaat nogal wat verwarring over de tabletcomputer HP Slate. Komt ie er ooit of niet? Wel zeker is dat er een filmpje is opgedoken met een werkend exemplaar.

HP had de Slate voorzien als grootste aankondiging van 2010, maar voerde het project af. Of misschien toch niet. De verwarring is in elk geval totaal. Toch lijkt het erop dat er vroeg of laat toch een Slate zal verschijnen.

In een filmpje op internet wordt een tablet-pc van HP getoond. Het toestel lijkt wat op de iPad van Apple, maar verschilt op een aantal vlakken. Het heeft Windows 7 aan boord. Wat meteen al de geruchten de kop indrukt als zou HP het pas gekochte WebOS van Palm op het toestel zetten.

[related_article id=”152275″]

De Slate is ook iets dikker dan de iPad. Hij heeft een camera van drie megapixels, een sleuf voor een SD-kaart, een microfoon, een knop om het toetsenbord op het scherm te openen, een home-knop, een vergrendelknop en een knop om te rebooten. Het toestel zou ook lichter zijn dan de iPad.

Over de maker van het filmpje is weinig geweten. Het is ook onduidelijk hoe hij aan het toestel is gekomen. Volgens hem is het een prototype.

Of het apparaat echt is of niet, weet niemand. De trage respons van de scrolfunctie en het gebrek aan een tablet-interface doen vermoeden van niet. Toch hangt het toestel vol stickers van HP en heeft de achterkant een patroon dat al in officiële HP-communicatie over de tablet-pc is opgedoken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business