Nieuws

Google Voice binnenkort op iPhone

Het heeft behoorlijk wat voeten in de aarde gehad, maar het is zover: binnenkort wordt de officiële Google Voice-applicatie beschikbaar voor de iPhone 4.

Dit meldt TechCrunch, dat zich baseert op anonieme bronnen die nauw samenwerken met Google. Met de goedkeuring van Apple op zak moet Google alleen nog zijn voipapplicatie compatibel maken met de iPhone 4 en de multitaskingmogelijkheden van iOS.

Helaas bevestigt de internetreus niets. Een non-reactie krijgt de technologiesite wel: “Op dit moment bieden we mobiele Google Voice-apps aan voor BlackBerry en Android, en we bieden een HTML 5-webapplicatie aan voor de iPhone. Verder hebben we niets te melden.”

[related_article id=”158256″]

Lange weg
Toch ligt het voor de hand dat iPhonegebruikers weldra gebruik kunnen maken van Google Voice. Iets wat lange tijd onmogelijk bleek.

In juli vorig jaar werd de toepassing geblokkeerd. Apple vond dat het bestaande functies dupliceerde, maar aanvaardde ondertussen wel gelijkaardige apps.

Voor Google keerde het tij op 9 september, toen Apple bekendmaakte waaraan applicaties van derden moeten voldoen om in de App Store opgenomen te worden. Google Voice bleek namelijk geen van deze richtlijnen te overtreden.

Volgens TechCrunch, dat de officiële applicatie nog niet getest heeft, zou het kunnen dat het programma functies bevat die andere, bestaande applicaties niet aanbieden. Denk aan pushnotificaties voor sms en gesproken berichten.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business