Nieuws

Logitech Speaker System Z623

Met de Z623 krijgen we een van de beter klinkende 2.1-computerluidsprekers van de afgelopen tijd in handen. Vooral als we de prijs in acht nemen, biedt hij een uitstekende geluidskwaliteit en is hij verbazingwekkend krachtig.

De speakers zijn ongeveer 20 bij 14 bij 13,7 centimeter groot en nemen behoorlijk wat plaats in op je bureau. Bovendien zijn ze breder dan andere luidsprekertjes.

Op de rechterspeaker zitten drie knoppen: de aan-uitknop, het volume en de basregelaar. De twee 3,5 mm-aansluitingen – een lijnuitgang en een jack – zitten op het rechterpaneel van de speaker.

Via de achterkant loopt er een grote kabel naar de subwoofer. De kabel van de linkerspeaker naar de subwoofer is dunner, en loopt via een enkele cinch. Het is jammer dat beide kabels niet losgemaakt kunnen worden; die gaan meestal als eerste naar de haaien, wat in dit geval zou betekenen dat de speakers ook ineens onbruikbaar worden.

Monster
De subwoofer is gigantisch. Hij meet 30 bij 28 bij 26,4 centimeter, en het geluid dat hij produceert, zou de verf van je muren kunnen doen bladderen. Gelukkig zit de basregelaar op de rechterspeaker en niet op de subwoofer, die normaal gezien onder je bureau komt.

Er wordt geen afstandsbediening meegeleverd, wat niet veel uitmaakt als de speakers alleen voor computergebruik zouden dienen. Volgens ons zijn zulke krachtige speakers echter ook bedoeld om een feestje op te luisteren, te gamen of films te bekijken. In die gevallen zou een afstandsbediening wel van pas komen.

Simpel gezegd: de Z623 klinkt geweldig. Het geluid klinkt helder en onheilspellend, met diepe, zuivere bassen. Zelfs als de bas helemaal opengedraaid wordt, treedt er geen vervorming op, al kun je breekbare dingen die in de buurt staan maar beter uit de weg zetten. Elke speaker levert 35 watt aan vermogen en de subwoofer gaat tot 130 watt.

Zelfs op een normaal of laag volumeniveau wordt geluid op een heldere manier overgebracht.

Certificaat
De Z623 is voorzien van een THX-certificaat. Dat werd ooit ontwikkeld voor bioscopen om het publiek te laten weten dat de audio beantwoordde aan bepaalde specificaties. In dit geval echter betekent het certificaat volgens Logitech dat het geluid aan strikte kwaliteitsvoorwaarden voldoet.

Of dat daadwerkelijk betekenis heeft? Volgens ons kan het geen kwaad, maar weet wel dat THX bij deze speakers niet helemaal hetzelfde is als het keurmerk dat in de bioscoop gebruikt wordt.

Logitech Speaker System Z623
Prijs: 169 euro (oktober 2010)

PRO: goed geprijsd; uitstekende klank; niveau van subwoofer is makkelijk aan te passen; THX-certificatie.
CONTRA: vastzittende kabels; geen afstandsbediening; geluid kon iets helderder.

logitechreviewsspeakersystemz623

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN