Nieuws

Nintendo 3DS in maart naar Europa

Nintendo heeft meer details bekendgemaakt over de 3DS, de opvolger van de immens populaire draagbare console van Nintendo.

Op 26 februari wordt de 3DS gelanceerd in thuisland Japan voor 25.000 yen, omgerekend zo’n 220 euro. In maart zijn Europa en de Verenigde Staten aan de beurt. Welk bedrag wij moeten neertellen is niet bekend.

Multitasking
In een videoclip die werd vertoond op Nintendo’s jaarlijkse persevenement worden de belangrijkste nieuwe functies voorgesteld. De 3DS krijgt een soort multitasking: je kan tijdens het spelen naar het homescreen terugkeren en later het spel op dezelfde plaats hervatten.

[related_article id=”152275″]

Daarnaast wordt de Mii Plaza voorgesteld. Op dit marktplein kan je ’s avonds de Mii-avatars van andere 3DS-eigenaars die overdag je pad kruisten bekijken. Ook indien je geen praatje met hen hebt gemaakt of je console in slaapstand staat, worden de gegevens uitgewisseld.

Een eigen Mii maken is met de 3DS makkelijker dan ooit. Je neemt gewoon een (3D-)foto met de twee camera’s aan de voorkant van de console. Die wordt vervolgens in een Mii-poppetje omgetoverd dat je naar eigen wens nog kunt aanpassen.

Augmented Reality
Leuker zijn de zes meegeleverde augmented reality-kaartjes. Je legt er bijvoorbeeld eentje op de keukentafel en bekijkt hem door de camera’s van de 3DS. Voor je het weet groeit er een rioolbuis uit het kartonnen plaatje.

Wie het Japans een beetje machtig is, of gewoon niet kan wachten op een vertaling, kan op de website van Nintendo meer info vinden. Ook worden er beelden getoond van nieuwe spellen. Al zullen die er op de 3DS, die 3D-beelden kan weergeven zonder dat een brilletje nodig is, ongetwijfeld veel indrukwekkender uitzien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business