Nieuws

Lucasfilm zet Star Wars om naar 3D

Het moest er ooit van komen: vanaf het moment dat 3D populair werd, was het wachten op de heruitgave van de overbekende Star Wars-saga.

Lucasfilm, het bedrijf van Star Wars-bedenker en –regisseur George Lucas, maakt vandaag bekend dat het hard werkt om alle zes films om te zetten naar 3D, zodat een nieuwe generatie van het verhaal kan genieten in verhoogde kwaliteit.

Chronologische heruitgave
De reeks wordt deze keer echter vrijgegeven in chronologische volgorde. Dat is anders dan in 1977, toen deel vier de eerste film was. Episode I: The Phantom Menace zal dus de eerste Star Warsfilm zijn die in 3D te zien is.

Volgens het Amerikaanse magazine Variety wordt de omzetting geleid door John Knoll, hoofd visuele effecten van Lucasfilms Industrial Light and Magic. Het omzetten naar 3D gebeurt door externe 3D-specialisten.

2012
Het eerste deel van de saga verschijnt in 2012: Lucasfilm doet naar verluidt erg z’n best om de productiedata zo dicht mogelijk bij de originele data te krijgen. Knoll zegt dat zijn team er alles aan doet om de films in optimale kwaliteit af te leveren, maar dat er geen visuele effecten worden toegevoegd of bijgewerkt.

Dat is goed nieuws, als je kijkt hoe slecht een 3D-film kan zijn. Hopelijk geven deze heruitgaves 3D een duwtje in de rug en verhelpen ze de geruchten dat 3D stervende is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business