Nieuws

Yunoo

Je geld beheren in tijden van crisis blijft een heikele zaak. Sparen en kapitaal vergaren is het motto, budgetbeheer het middel. Naast programma’s als Cashflow komt er nu een ruimer aanbod met de gratis dienst Yunoo, die werkt met bankrekeningen in Nederland en België.

Yunoo heeft een explosieve groei doorgemaakt en is met bijna honderdduizend gebruikers inmiddels het grootste online huishoudboekje. De Nederlandse site geeft eveneens de mogelijkheid om actief te besparen op vaste lasten. Blijkt bijvoorbeeld dat er een goedkopere energieleverancier is, dan kan de klant via de site meteen overstappen op een goedkoper energieabonnement.

Daarnaast heeft Yunoo er vooral naar gestreefd om het geheel eenvoudig genoeg te houden voor mensen die niet zo thuis zijn in de financiële wereld.

Sterk uitgebreid
Yunoo deelt inkomsten en uitgaven automatisch in en biedt daarnaast uitgebreide mogelijkheden om resultaten met andere gezinnen te vergelijken. Sinds mei 2010 is de service uitgebreid met een forum waar gebruikers niet alleen met elkaar kunnen communiceren, maar hun vragen ook kunnen voorleggen aan deskundigen van het NIBUD.

Daarnaast overweegt Yunoo de invoer van betaalde diensten voor speciale doelgroepen als kleine zelfstandigen zonder personeel, waar privé en zakelijke uitgaven vaak door elkaar heen lopen.

Yunoo onderscheidt zich niet alleen door zijn concept, maar ook door de helpfuncties die je kunt oproepen. Je vindt er bijvoorbeeld de inlogprocedures van 26 banken terug, van de Nederlandse Van Lanschot Bank via PayPal tot consumentenbanken als ING.

Video-instructies
Yunoo voorziet eveneens in video-instructies die alle belangrijke functies helder en zakelijk in beeld brengen. Vooral die video’s werken drempelverlagend. Ook de antwoorden op de vraag-en-antwoordpagina zijn duidelijk te volgen.

Bankbestanden importeren gaat vlekkeloos, al worden niet alle bestandsformaten ondersteund bij elke bank. CSV (comma seperated value) is volgens ons een veilige optie. Wie snel klaar wil zijn, kiest dus voor dit probleemloze formaat.

En voor wie zich zou afvragen hoe Yunoo aan zijn geld komt: de dienst krijgt een percentage als er van energieleverancier wordt gewisseld en ook de advertenties brengen geld in het laatje. Zelfs dat wordt op een heldere manier uitgelegd, waarvoor Yunoo een terechte pluim verdient.

Yunoo
Prijs: gratis (oktober 2010)

PRO: gebruiksvriendelijk; makkelijk overstappen van energieleverancier; deskundig advies; veel informatie.
CONTRA: niet alle formaten worden ondersteund.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business