Nieuws

Nieuwe Skypebaas komt van Cisco

Skype heeft een hoge manager van Cisco’s zakelijke afdeling benoemd als nieuwe baas. Tony Bates zal de huidige CEO Josh Silverman vervangen.

Bates heeft de zakelijke afdeling van netwerkgigant Cisco geleid en heeft meer dan twintig jaar ervaring in zakelijke IT. Zijn afdeling was volgens Cisco goed voor 12.500 mensen en jaarlijks 20 miljard dollar omzet. Hij heeft negen patenten in handen en is lid geweest van de bestuursraad bij YouTube.

Josh Silverman, de huidige baas van Skype, gaat het bedrijf verlaten. Hij zal wel nog zijn opvolger bijstaan om de overgang te vergemakkelijken. Ondertussen neemt de financieel en administratief directeur de zaak waar, tot Bates eind deze maand begint.

Wat betekent Bates voor Skype?
Wat de cijfers betreft, zal de overstap naar Skype een grote aanpassing zijn voor Bates. Waar hij in het verleden met zijn afdeling een jaarlijkse omzet van 20 miljard dollar draaide, heeft Skype 406 miljoen dollar omzet in de eerste helft van 2010, met een winst van 13,2 miljoen. Verleden jaar was er een verlies van 99 miljoen dollar bij een omzet van 719 miljoen.

Skype is bezig een beursgang voor te bereiden, maar er waren ook geruchten over een overname door Cisco. Door het aantrekken van Bates lijkt het bedrijf ervoor te kiezen om door te gaan met de beursgang.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business