Nieuws

Politie Manchester twittert incidenten

De politie van de Britse stad Manchester twitterde donderdag elk incident dat werd gemeld. Ruim 17.000 mensen volgden de feed.

Het korps van Manchester, een van de grootste in Groot-Brittannië, wilde zo het publiek een idee geven van de werklast van politiemensen.

Op de drie Twitteraccounts die voor het project werden gebruikt, verschenen donderdag zo’n drieduizend tweets. Het ging om uiteenlopende incidenten: burenruzies, auto-ongevallen, winkeldiefstallen, verkrachtingen en een aantal gevallen van verkeersagressie.

Ook andere incidenten
Maar het project toonde ook een aantal incidenten die niet worden opgenomen in ranglijsten of metingen. Zo belde een vrouw de politie nadat ze de verkeerde brandstof had getankt. Een politieman rapporteerde ook dat de handgrepen van een politievoertuig ingesmeerd waren met menselijke uitwerpselen.

Korpschef Peter Fahy is tevreden over het project: "Het publiek bleek enorm geïnteresseerd. Sociale netwerken lijken een uitstekende manier om de mensen te informeren. Bovendien toont het project ook aan hoe het type oproepen evolueert in de dag. Hoe later op de dag, hoe meer oproepen over asociaal gedrag of alcoholgerelateerde incidenten."

De politie ontving tijdens het project 3.205 oproepen. Meer dan 300 mensen werden opgepakt.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business