Nieuws

Nieuwe details over Android 3.0 gelekt

Phandroid, een website voor en door Androidliefhebbers, beweert nieuwe details te hebben over Android 3.0.

Android 3.0 krijgt de codenaam Gingerbread mee, ondersteunt standaard videobellen en wordt grafisch opgefrist. Dat schrijft Phandroid op basis van een bron bij Google. De interface krijgt, althans dat wordt afgeleid uit enkele vage foto’s, een groen kleurschema mee en de pictogrammen zijn vernieuwd.

Hardware-acceleratie
Naast enkele (subtiele) grafische aanpassingen is er onder de motorkap gesleuteld. Het besturingssysteem zou sneller reageren dan voorganger Froyo. De fansite vermoedt dat de grafische processor, die in Gingerbread aangewend wordt om de interface te renderen, daar mee te maken heeft.

[related_article id=”158901″]

Daarnaast zullen de verschillende Google-diensten beter geïmplementeerd worden in het besturingssysteem. Het doel is de verschillende basisfuncties meer als een onderdeel van het OS te doen aanvoelen dan als aparte applicaties.

Integratie met Google TV?
Zo zou de recent aangekondigde Leanback-interface van YouTube ondersteund worden. Phandroid droomt van de mogelijkheid om Google TV-toestellen te kunnen bedienen met een Android 3.0-toestel. Al heeft het naar eigen zeggen daar nog geen aanwijzingen voor.

Wat het videobellen betreft, maakt Gingerbread gebruik van dezelfde protocollen die verantwoordelijk zijn voor de videochat van Google Talk. Daarnaast zou de Google Voice-dienst beter ondersteund worden.

Google Voice
Door de ondersteuning van SIP moet je met je Gingerbread-toestel over wifi kunnen bellen en gebeld worden op je Google Voice-nummer. Je kunt dus in principe je telefoonabonnement opzeggen en enkel bellen via wifi. Wie een draadloos data-abonnement heeft, kan de dienst ook gebruiken.

Android 3.0, oftewel Gingerbread, moet als alles volgens plan verloopt nog voor het eind van het jaar beschikbaar zijn. Deze update moet het Androidplatform ook beter bruikbaar maken voor tabletcomputers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business