Nieuws

Farmville nu ook op iPad

Wie zijn virtuele boerderij in Farmville wil beheren op de iPad, kan voortaan terecht in de App Store van Apple voor een gratis applicatie. Dat heeft spelletjesmaker Zynga aangekondigd.

Gebruikers van de iPad-applicatie worden via pushmeldingen op de hoogte gehouden van de gezondheid van hun gewassen.

Nadat Farmville een regelrechte hit werd op Facebook (en ook veel vrienden van spelers verveelde door de voortdurende stroom van meldingen die het spel uitstuurt), kwam Zynga met een iPhoneversie in juni van dit jaar. Volgens Zynga voerde de iPhone-applicatie gedurende vijftig dagen de lijst aan van meest gedownloade games uit de iTunes App Store.

Meer titels op komst?
En daar wordt nu een vervolg aan gebreid, met behulp van de iPad. Maar het is moeilijk om een wereld voor te stellen waarin Farmville nog populairder kan worden dan het nu al is. Het spel wordt wereldwijd gespeeld door meer dan zestig miljoen mensen.

Farmville is de eerste titel van Zynga die de overstap naar de Apple-tablet maakt. Het bedrijf lost weinig over iPadversies van andere games, maar een conversie van bijvoorbeeld Mafia Wars, een andere hit van Zynga, kan nooit lang achterblijven.

[related_article id=”161563″]

“De iPad is een erg natuurlijk toestel om te gamen. We kijken ernaar uit om nog meer Zyngatitels naar het platform te brengen”, zegt een woordvoerder van het gamebedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business