Nieuws

De HP Slate bestaat dan toch

HP heeft een tablet-pc onthuld die 799 dollar zal kosten en werkt met Windows 7. Het toestel is zo lang uitgesteld dat er twijfel rees over het bestaan ervan.

De HP-tablet zoals die nu is onthuld lijkt erg op het exemplaar in de gelekte YouTube-video. Maar met de officiële bevestiging van HP is er zekerheid over de specificaties en de prijs. Ook de naam is officieel: het toestel zal de HP Slate 500 heten.

De Slate 500 is gericht op zakelijke klanten. Hij weegt net iets minder dan 700 gram, heeft een touchscreen van 8,9 inch (22 centimeter) en twee camera’s. Het toestel wordt bediend met een pennetje, de HP Slate Digital Pen.

[related_article id=”152275″]

De technische details
De HP Slate bestaat dan toch
Het beeldscherm werkt met een verlichting van ledlampjes en heeft een resolutie van 1.024 bij 600 pixels. De processor is een 1,86 GHz Intel Atom Z540 en de opslag gebeurt op een solidstatedrive van 64 gigagyte.

De Slate heeft ook een Intel Graphics Media Accelerator 500, een gecombineerde aansluiting van een stereo-hoofdtelefoon en een microfoon, een VGA-camera aan de kant van het scherm en een camera van drie megapixels aan de andere kant. Er is ook bluetooth en een wifi-aansluiting van het type 802.11b/g/n.

Naast het pennetje kun je een optionele muis en een optioneel toetsenbord gebruiken. De software op de tablet-pc omvat ook Evernote, Adobe Reader en Adobe Acrobat.

hardwarehpnieuwsslateslate500

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals