Asus en Garmin gaan stoppen met samen telefoons bouwen als hun contract in 2011 afloopt. Asus wil graag zelf smartphones maken. De topman van Asus vertelde aan de financiële nieuwsdienst Forbes dat zijn bedrijf wil scheiden van Garmin. Asus verkoopt al desktops, laptops, netbooks en tabletcomputers, en heeft nu zijn zinnen op telefoons gezet. Vanaf […]


Asus en Garmin gaan stoppen met samen telefoons bouwen als hun contract in 2011 afloopt. Asus wil graag zelf smartphones maken.

De topman van Asus vertelde aan de financiële nieuwsdienst Forbes dat zijn bedrijf wil scheiden van Garmin. Asus verkoopt al desktops, laptops, netbooks en tabletcomputers, en heeft nu zijn zinnen op telefoons gezet.

Vanaf 2011 gaat Asus telefoons maken onder zijn eigen merknaam. Garmin kan op dat ogenblik kiezen aan welke telefoonbouwer het zijn kaartdiensten wil aanbieden. De twee bedrijven blijven wel samenwerken om navigatiesoftware te maken.


[related_article id=”158901″]

Garmin en Asus werken al sinds 2009 samen. Ze maken telefoons met locatiegebaseerde functies onder het merk Garmin-Asus. De telefoons heten Nuvifone. Bij ons wordt nog steeds het model Nuvifone M10 verkocht.

De gezamenlijke telefoons van Garmin en Asus waren in het tweede kwartaal goed voor 27 miljoen dollar. Ter vergelijking, de iPhone realiseerde voor Apple 5,33 miljard dollar.

Navigatieconcurrentie
Grote Garminconcurrent TomTom werkt ook aan een partnerschap in de telefoonsector. Zij gaan HTC voorzien van snellere en juistere kaarten. De dienst zal bij ons pas verschijnen op de HTC Desire en de Desire Z.

En daarmee zien we een interessant nieuw terrein waarop de concurrentie in telefoonland is losgebarsten: navigatie. Google heeft Google Maps in de VS, Canada en enkele Europese landen. En Nokia heeft met Ovi Maps ook een eigen navigatie-oplossing.