Nieuws

‘Geen simkaart in volgende iPhone’

Apple zou Apple niet zijn als het zich aan conventies zou houden. De volgende standaard die eraan moet geloven is de simkaart.

Volgens de technologieblog GigaOM werkt Apple samen met Gemalto, een Nederlandse fabrikant van simkaarten, aan een geïntegreerde chip die de taak van de simkaart overneemt. Dat hebben bronnen bij enkele Europese providers gezegd.

App van provider installeren
Sluit je bij het aankopen van een iPhone via het internet of de Apple Store een contract af met een provider, dan verandert er niets. Wil je echter overstappen of een nieuw contract aangaan, dan moet je een applicatie van de juiste provider downloaden uit de App Store.

[related_article id=”158256″]

Volgens de bronnen van GigaOM bestaat de simchip uit een gedeelte dat alleen uitgelezen kan worden (ROM) en een deel herschrijfbaar flashgeheugen. Het ROM-gedeelte bevat de algemene netwerk- en beveiligingsinstellingen en op het flashgeheugen komen de providerspecifieke instellingen te staan.

Roamingkosten vermijden
Deze techniek zou vooral voor Europa geschikt zijn, omdat vrijwel alle providers hier dezelfde netwerktechnologie gebruiken. Voor de gebruiker is het softwarematig wisselen van provider handig om torenhoge roamingkosten te vermijden.

Als de geruchten waar zijn (zowel Apple als Gemalto weigert te reageren) is het maar de vraag of de providers ermee akkoord gaan. Apple kan op deze manier de al dan niet exclusieve tussenpersoon die de provider is overslaan en enkel nog via het internet of de eigen winkels verkopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business