Nieuws

Reisschema De Lijn komt naar Google Maps

De Lijn werkt samen met Google om vanaf begin 2011 zijn dienstregelingen in Google Maps te integreren.

De samenwerking kwam volgens de sp.a tot stand op verzoek van partijlid en Vlaams volksvertegenwoordiger Jan Roegiers. De deal is zo goed als rond, er moeten enkel nog afspraken worden gemaakt rond de aansprakelijkheid en de visualisatie van de reiswegen.

Bushaltes aangegeven 
Als daarmee niets misloopt, zal de dienstregeling van De Lijn volgend jaar verwerkt worden in Googles kaartendienst. Concreet betekent dit dat je een route kan berekenen om te voet te doen, met de wagen of met de bus. Ook zullen de bushaltes op de kaart te zien zijn.

Eerder dit jaar ging de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB al een overeenkomst met Google aan. Brussel is een van de 444 steden die momenteel deelnemen aan het Google Transit-project.

File-informatie
Roegiers schrijft op zijn website zeer tevreden te zijn met de samenwerking. Hij hoopt dat het gebruik van het openbaar vervoer in Vlaanderen hier aantrekkelijker door wordt. Ook pleit hij voor de toevoeging van file-informatie in Google Maps. “Zodat reizigers meteen hun tijdwinst met het openbaar vervoer kunnen aflezen.”
 

 

beleiddelijngooglemapsinternetmaatschappijnieuwsoverheid

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals