Nieuws

Zynga telt 320 miljoen gamers

Volgens Mark Pincus, de oprichter van game-uitgever Zynga, hebben tot nu toe 320 miljoen mensen een spel van zijn bedrijf gespeeld. Dit meldde hij tijdens een bijeenkomst in San Francisco, volgens een blogger van Forbes.

Tijdens piekuren spelen er meer dan drie miljoen gamers gelijktijdig een Zynga-spel, en op elk moment van de dag zijn vier van je vrienden ermee bezig. Indrukwekkende cijfers.

In de toekomst zal het bedrijf de nadruk leggen op nieuwe succesproducten, om huidige toptitels zoals Farmville van opvolgers te voorzien. Tegen het eind van dit kwartaal werken vierhonderd medewerkers aan de ontwikkeling van nieuw intellectueel eigendom; dat is een derde van de totale personeelsomvang van Zynga.

Naar verwachting komen nieuwe spellen in de komende kwartalen uit.

Populaire toepassingen
Pincus denkt overigens niet aan bepaalde games, maar eerder aan de productie van ‘gamemechanieken’, en dan met name aan nieuwe toepassingen. Hij wil telkens een gewilde functie maken die vele gamers aantrekt en de servers van Zynga op hol doet slaan.

Zo is het hoogtepunt in het spel Frontierville de mogelijkheid om homo’s te laten trouwen. Er zijn ongeveer 650.000 van zulke trouwerijen tussen personages geweest.

Verder zal de fabrikant zich focussen op het spelersnetwerk. Mark Pincus wil dat interactiever maken, zodat leden ook contact hebben als ze geen tijd hebben om spelletjes te spelen.

Marktleider
Het doel van Zynga is dan ook om aan de top te staan van sociale games op het web, zoals Pandora dat is op muzikaal vlak en Facebook voor sociale netwerken.

Het bedrijf is alvast goed op weg. Onlangs meldde de financiële nieuwsdienst Bloomberg dat de marktwaarde van Zynga hoger ligt dan die van gamebedrijf Electronic Arts: 5,51 miljard dollar tegenover 5,22 miljard dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business