Nieuws

Internetsnelheid trager dan beloofd

De internetsnelheden die Nederlandse providers aanbieden worden vrijwel nooit gehaald. Bovendien wordt de kloof alsmaar groter.

Dit concludeert Telecompaper, dat de aangeboden downloadsnelheden en de werkelijke snelheden van het eerste kwartaal vergeleek met die van het derde kwartaal.

In het begin van het jaar was de gemiddelde downloadsnelheid 10,2 Mbps. In het derde kwartaal was dit 14,2 Mbps. Dit strookt echter absoluut niet met wat de providers beloven. Zij boden tijdens het eerste kwartaal een downloadsnelheid aan van 16,2 Mbps. Een half jaar later steeg dit naar 24,5 Mbps.

“Het komt erop neer dat de verhouding tussen de aangeboden en de daadwerkelijke snelheid van de Nederlandse breedbandverbindingen gedaald is van 63 procent naar 58 procent”, aldus Telecompaper.

Toename breedbandaansluitingen
Daarnaast merken de onderzoekers op dat inmiddels 88 procent van de Nederlanders aangesloten is op een kabel-, DSL- of glasvezelverbinding. Dit is een forse stijging in vergelijking met de 75 procent die opgemeten werd tijdens het eerste kwartaal.

Ziggo biedt, met uitzondering van de glasvezelproviders, de beste echte/aangeboden verhouding in de segmenten 0-3 Mbps, 3-6 Mbps, 12-24 Mbps en 24-48 Mbps. UPC heeft de beste ratio in de categorieën 48-60 Mbps en 60 Mbps+, en KPN en Telfort scoren het best in het 6-12 Mbps-segment.

Glasvezel behaalt, met een gemiddelde van 40,8 Mbps, de hoogste snelheid.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business