Nieuws

Review: Gran Turismo 5

Gran Turismo 5 gaat op een buffet lijken waar iedereen zijn eigen ding vindt. De autofanaat, de racer, de tuner, de manager en de minder getalenteerde, maar wel sociale racer.

Met 3D-ontdersteuning

Gran Turismo 5 is zoals die voormalige wereldkampioen die heel erg lang niet meer aan wedstrijden deelnam. Terwijl zijn team volhoudt dat hij in afzondering hard aan zijn comeback werkt, beginnen de fans en grote publiek te twijfelen of hij zich tussen al het nieuwe talent nog wel staande zal kunnen houden. Op 24 november stond de gerenommeerde racerreeks met zijn vijfde aflevering eindelijk opnieuw aan de startlijn. De game vertrok niet vanuit poleposition, maar de toeschouwers en rivalen hadden al na een paar rondjes begrepen wie het volgende jaar het klassement zou aanvoeren. Gran Turismo 5 is naast het mooiste ook het uitgebreidste racegame ooit. Het telt meer dan duizend tot in de kleinste details nagebouwde wagens, van Volkswagen-busjes uit de jaren ’70 tot prototypes van nu, van karts tot NASCAR-racers, van Le Mans-klassiekers tot authentieke rallywagens. Je racet daarmee over fictieve, kronkelige bergwegen, bevroren modderpistes in een nachtelijke sneeuwstorm of je rijdt een 24-uren race op de Nürnburgring in real-time uit en ziet het nacht en weer dag worden.
Gezien de enorme populariteit van de Gran Turismo-reeks (55 miljoen verkochte games tot nu toe) en de verkoopcijfers van Gran Turismo 5 Prologue (tien miljoen stuks) werd er met veel belangstelling uitgekeken naar Gran Turismo 5. De hooggespannen verwachtingen worden helemaal waargemaakt. Gran Turismo 5 is realistischer dan ooit en uiteraard zijn alle elementen die van de racegamereeks zo’n succes maken terug te vinden in het nieuwste deel. Aan het spel hebben niet alleen programmeurs meegewerkt, ook ingenieurs hebben hun steentje bijgedragen. De auto’s reageren realistischer op aanpassingen en de besturing van de wagens voelt bijzonder authentiek aan. Voor het eerst is de schade die een auto oploopt direct terug te zien. Verder wordt de racewagen ook vuiler naarmate de race vordert. Deze vijfde editie is ook de eerste waarin je wagen krassen, deuken en erger zullen vertonen wanneer je een rivaal of een vangrail ‘aantikt’. Gran Turismo 5 biedt voldoende spelopties, zoals de welbekende Career Mode, de Arcade Mode, Championship Races en de beruchte License Tests. Uiteraard kun je ook online racen tegen vrienden of andere gamers; deze keer met zestien spelers. En voor wie een 3D-televisie heeft, is de ervaring helemaal geweldig. Gran Turismo 5 ondersteunt 3D en dat draagt bij tot een wel heel realistische belevenis. Polyphony Digital heeft zichzelf overtroffen: Gran Turismo 5 is de perfecte racegame die zijn gelijke niet kent!

[related_article id=”160734″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business