Nieuws

Platenlabel EMI lekt zelf muziek online

Platenmaatschappij EMI gebruikt onder meer Rapidshare om haar artiesten te promoten. Dat kwam naar boven tijdens een rechtszaak rond piraterij.

EMI, dat onder meer Coldplay onder haar vleugels heeft, daagde MP3tunes voor de rechter omdat diens muziekzoekdienst Sideload.com naar illegaal materiaal op filehoster Rapidshare zou linken. Gebruikers kunnen zo beschermd materiaal aan hun online opslagplaats toevoegen.

Vrijhaven voor piraterij
De advocaten van EMI bestempelden Rapidshare voor de rechter als een gekende vrijhaven voor piraterij. Maar de verdediging argumenteerde dat die stelling geen steek houdt, aangezien de platenmaatschappij zelf muziek zou verspreiden, onder meer via Rapidshare.

EMI ontkende dit aanvankelijk, maar heeft volgens Michael Robertson, oprichter van MP3tunes, uiteindelijk toch toegegeven. Zijn advocaten legden belastende mails van EMI aan marketeers en bloggers voor. Daarin werd verwezen naar gratis muziek op Rapidshare. Het label hoopt zo zijn artiesten te promoten.

1.400 nummers
De verdediging presenteerde de rechter ook een lijst met meer dan 1.400 nummers die EMI bij verschillende diensten online heeft geplaatst. Geconfronteerd met het bewijsmateriaal veranderde de platenmaatschappij haar argumentatie.

Sideload.com zou niet langer naar een publieke vrijhaven voor piraterij linken, maar naar ‘verdachte’ websites, waaronder dus Rapidshare. De vraag is maar of de rechter dit nog serieus kan nemen, gezien het overtuigende bewijsmateriaal.

Bedrijfsgeheim
Meer details over het gebruik van Rapidshare door EMI zijn niet vrijgegeven, aangezien de platenmaatschappij deze praktijk bestempelt als bedrijfsgeheim. Dat schrijft Torrentfreak.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business