Nieuws

Nieuwe Google Maps getoond met Android 3.0

Google heeft na de onthulling van Android 2.3 en de Nexus S nog een verrassing in petto: een glimp van Android 3.0 op een onbekende tablet van Motorola.

Androidbaas Andy Rubin trad gisteren in San Francisco aan tijdens het Dive Into Mobile-forum van technologieblog All Things D. Hij gaf er een voorstelling van het vernieuwde Google Maps voor mobiele toestellen. Dat deed hij op een tabletprototype van Motorola met een vroege versie van Android 3.0 aan boord.

Veel meer dan dat het toestel en Honeycomb (Android 3.0) in de loop van volgend jaar gelanceerd worden, wil Rubin niet kwijt. Volgens All Things D rekent het apparaat op een processor van Nvidia met twee kernen. De tablet heeft geen home- of backknop, en de vroege versie van Honeycomb is daar dan ook op voorzien.

[related_article id=”158901″]

Offline reisweg ingeven
De vijfde versie van Google Maps voor mobiele toestellen heeft een grondige facelift ondergaan. In plaats van de platte bitmapafbeeldingen die momenteel gebruikt worden, kiest Google voor vectorbeelden. Hierdoor nemen de data minder plaats in en gaat het downloaden sneller.

Een ander voordeel is dat offline gebruik hierdoor mogelijk is. Alleen bij het ingeven van een reisweg moeten de data opgehaald worden, die dan in het geheugen worden opgeslagen. Een internetverbinding is wel nog nodig, maar de applicatie zal veel minder verkeer genereren.

3D dankzij vectorgraphics
Een extra troef is de mogelijkheid om kaarten in 3D weer te geven. Rubin demonstreerde dit door met twee vingers over te schakelen van het topdownzicht naar de 3D-modus. Hierdoor komt Google Maps op gelijke hoogte met de systemen van diverse navigatie-ontwikkelaars.

Google Maps for Mobile 5 zal een van de komende dagen beschikbaar zijn voor smartphones of tablets met Android 2.2, al zullen niet alle apparaten ondersteund worden. Volgens technologiesite Engadget zijn eigenaars van een Galaxy S van Samsung, een van de Droid-toestellen van Motorola, de HTC Evo en G2 en natuurlijk de nieuwe Nexus S zeker bij de gelukkigen.

De multitouchcommando’s die Rubin demonstreerde en de 3D-functie zijn alleen beschikbaar op Androidapparaten die de nodige hardware aan boord hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business