Nieuws

Rockstar aangeklaagd door ex-straatboefje

Michael ‘Shagg’ Washington, een Amerikaans model en ooit nog achtergrondzanger bij de hiphopgroep Cypress Hill, vindt dat het hoofdpersonage uit het videospel GTA: San Andres en diens avonturen verdacht veel op hem en zijn vroegere leven lijken.

Hij klaagt daarom ontwikkelaar Rockstar Games en de verantwoordelijke uitgever Take-Two Interactive aan. Shagg vindt dat hij aanspraak maakt op een kwart van de inkomsten, wegens fraude en inbreuk op de auteursrechten. Gezien de populariteit van het spel komt dat neer op een slordige 250 miljoen dollar.

Geïnterviewd door Rockstar
De man werd een jaar voor de lancering twee uur door Rockstar geïnterviewd over zijn leven, dus de klacht is niet helemaal uit de lucht gegrepen. De ontwikkelaar beloofde hem op de hoogte te brengen indien zijn verhaal in het spel verwerkt zou worden. Maar Shagg heeft niets meer van hen gehoord.

Naar eigen zeggen zou de gelijkenis hem pas onlangs zijn opgevallen, toen hij voor het eerst met het spel in aanraking kwam via een neefje. Dat meldt Escapist Magazine. Take-Two Interactive ontkent de aantijgingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business