Nieuws

Olieramp meest besproken op Twitter

De olieramp in de Golf van Mexico was de gebeurtenis waarover het afgelopen jaar het meest werd getwitterd. Maar ook het WK voetbal en de iPad hielden de twitteraars bezig. Dat blijkt uit een overzicht dat Twitter op zijn website heeft geplaatst.

De olieramp en de aardbeving in Haïti (4) waren het voorbije jaar de belangrijkste nieuwsitems op Twitter. Het WK Voetbal in Zuid-Afrika is goed voor een tweede plaats, en de bijbehorende vuvuzela schopt het zowaar tot het vijfde meest besproken onderwerp. De voetbaluitslagen voorspellende inktvis Paul, de onofficiële mascotte van het WK, haalt net de top tien.

In de top tien vinden we twee films: Inception (3) en Harry Potter and the Deathly Hallows (9). En twee technologische snufjes: de iPad (6) en Google Android (7). De meest besproken persoon is het Amerikaanse tieneridool Justin Bieber (8).

Twitter heeft ook aparte lijstjes gemaakt van de populairste onderwerpen in diverse categorieën.

Beroemdheden
In het voorbije jaar werden ook weer heel wat beroemdheden actief op het sociale berichtennetwerk, zo blijkt uit een ander overzicht. Onder hen Microsoft-oprichter Bill Gates, de dalai lama, acteur Russell Crowe, de zangeressen Cher en Victoria Beckham, golfer Tiger Woods en Europees president Herman Van Rompuy.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business