Yahoo zet deze week 650 à 700 werknemers aan de deur. Dat zijn voornamelijk mensen van de productafdeling, in de Verenigde Staten. Hier bericht CNet over. Een maand geleden schreef de blog AllThingsD al over mogelijke ontslagen. De meeste daarvan zullen vallen in de productafdeling van Yahoo, onder leiding van Blake Irving, waar op dit […]


Yahoo zet deze week 650 à 700 werknemers aan de deur. Dat zijn voornamelijk mensen van de productafdeling, in de Verenigde Staten.

Hier bericht CNet over. Een maand geleden schreef de blog AllThingsD al over mogelijke ontslagen. De meeste daarvan zullen vallen in de productafdeling van Yahoo, onder leiding van Blake Irving, waar op dit moment zo’n 6.500 mensen werken. Tien procent moet dus vertrekken. Dat is vijf procent van de totale personeelsomvang, weet Associated Press. De meeste ontslagen zijn in de Verenigde Staten.

Diegenen die hun boeltje mogen pakken, zullen dit waarschijnlijk vandaag horen en meteen het kantoor moeten verlaten. Volgens bronnen die nauw betrokken zijn bij het in Californië gevestigde bedrijf, zou alles aan het begin van deze middag rond moeten zijn (lokale tijd).


Het is de vierde grote besparingsronde op het personeel in drie jaar tijd, en de tweede onder de leiding van algemeen directeur Carol Bartz.

Twee weken voor kerstmis is geen gunstige timing, maar kennelijk zijn de besparingen onvermijdelijk om de omzet en de groei te kunnen verbeteren. Over twee jaar verwacht Bartz financiële verbeteringen.