Nieuws

Na Google Earth komt Google Body

Na vrijwel het hele aardoppervlak en zelfs delen van de ruimte in kaart te hebben gebracht met Google Earth, keert de zoekgigant zijn alziend oog nu naar binnen. Een demo van de Body Browser, een virtuele kaart van het menselijk lichaam, is nu beschikbaar.

Voorwaarde is wel dat je browser WebGL ondersteunt. Die technologie staat standaard al aangevinkt bij de bèta van Chrome en Firefox 4. Maak je gebruik van Chrome 8, dan kan je deze experimentele functie wel handmatig inschakelen. De Body Browser vereist geen Flash- of Java-plug-ins.

[related_article id=”158901″]

Huid afstropen
Met een schuifbalk langs het model kan je laag na laag afpellen tot je enkel nog het zenuwstelsel of cardiovasculair netwerk overhoudt. Om te weten hoe een orgaan of lichaamsonderdeel heet, volstaat het om erop te klikken.

Daarnaast is het mogelijk om een bepaald lichaamsdeel te zoeken. Het zoekvenster, zoals we van Google gewoon zijn, zoekt in realtime lichaamsdelen terwijl je een naam intypt. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de spelling van de musculus omohyoideus (schoudertop-tongbeenspier).

De Body Browser bevat wel nog wat bugs. Zo is het niet altijd mogelijk om een lichaamsdeel aan te klikken als je je op een verkeerd zoomniveau bevindt. Maar het is dan ook nog lang niet klaar. Je kunt hier al een kijkje nemen in het menselijk lichaam door de ogen van Google.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business