Nieuws

Nederlanders bij zwaarste internetters

Negen op de tien Nederlanders hebben internettoegang. Het grootste deel van hen is zelfs dagelijks online. Dat blijkt uit een studie van Eurostat.

Het Europese gemiddelde aantal internetgebruikers ligt op 69 procent. Nederland doet het met 90 procent dus beduidend beter. Er blijken ook meer zware gebruikers te zijn: 88 procent van de Nederlanders surft elke dag, tegenover 53 procent gemiddeld onder Europeanen. 12 procent surft minstens wekelijks.

Hoe komt Nederland er nu vanaf in vergelijking met de omliggende landen? Een stuk beter dan België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, die allemaal rond de 80 procent van de burgers online hebben.

De Nederlandse cijfers lopen ongeveer gelijk met die van Luxemburg, Zweden en Denemarken.

Bijna aan kop in online shoppen
Nederlanders zijn behoorlijk kooplustig als ze online zijn. Ongeveer 74 procent van de internetgebruikers heeft in het afgelopen jaar iets voor eigen gebruik online gekocht. Het Europees gemiddelde ligt rond 56 procent.

Met deze cijfers van e-commerce moet Nederland alleen nog Denemarken en het Verenigd Koninkrijk voor zich dulden.

Europese e-commerce

Als het op e-government aankomt, eindigt Nederland ook vooraan in de rangschikking. 76 procent van de Nederlandse internetgebruikers heeft het afgelopen jaar informatie van de overheid opgezocht op het internet. Het Europees gemiddelde ligt ronde de 50 procent.

Wat e-gov betreft is Denemarken gidsland. 85 procent van de Deense internetgebruikers gaat online op zoek naar overheidsinformatie.

Europese e-gov

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business