Nieuws

Belgen kopen niet veel online

Per honderd Belgen hebben er 78 internettoegang. De overgrote meerderheid van hen zit dagelijks online. Dat blijkt uit een studie van Eurostat.

Het Europese gemiddelde aantal internetgebruikers ligt op 69 procent. België doet het met 78 procent dus beter. Er blijken ook meer zware gebruikers te zijn: 59 procent van de Belgen surft elke dag, tegenover 53 procent gemiddeld onder Europeanen. 15 procent surft minstens wekelijks.

Hoe komt België er nu vanaf in vergelijking met de buurlanden? Wel, de Belgische cijfers komen ongeveer overeen met de Duitse en de Franse. De Belgen worden wel onder de voet gelopen door de Nederlanders en de Luxemburgers.

In Nederland en Luxemburg zijn negen van de tien burgers online. En zo goed als allemaal zijn ze zware gebruikers die meermaals per week surfen.

Minder e-gov, minder shoppen
De internetpenetratie mag dan al bovengemiddeld zijn, als het erop aankomt om ook effectief iets met het internet te doen, dan haakt de Belg af.

Belgen shoppen minder online dan de gemiddelde Europeaan. Ongeveer 48 procent van de Belgische internetgebruikers heeft het afgelopen jaar iets voor eigen gebruik gekocht op het Internet. Het Europees gemiddelde ligt rond 56 procent.

De Britten, Denen en Nederlanders spannen de kroon in internetaankopen. Ongeveer 74 tot 79 procent van de internetgebruikers koopt daar al wel eens iets online.

Europese e-commerce

Ook wat betreft e-government blijft België een kneusje. Amper meer dan 50 procent van de internetgebruikers ging online op zoek naar informatie van de overheid. Dat is lichtjes onder het Europese gemiddelde.

Wat e-gov betreft is Denemarken gidsland. 85 procent van de Deense internetgebruikers ging online op zoek naar overheidsinformatie.

Europese e-gov

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business