Nieuws

Pentagon maakt Terminatorbril voor soldaten

Het Pentagon heeft een apparaat onthuld waarmee soldaten op een kilometer afstand kunnen zien of iemand een stok of een geweer vastheeft.

Scenicc heet het toestel. De naam is de afkorting van Soldier Centric Imaging via Computational Cameras. Het apparaat is ontwikkeld door Darpa, de afdeling van het Pentagon die zich bezighoudt met geavanceerd onderzoek.

Info op scherm
Om je een beeld te vormen van de uitvinding, kun je het best de filmheld Terminator voor de geest halen. Het apparaat bestaat uit een hele batterij camera’s die een digitaal beeld maken van een kilometer in de omtrek, 360 graden rond. Het beeld word driedimensionaal weergegeven in een bril.

 

Het beeld dat de soldaat te zien krijgt, wordt ook digitaal opgesmukt met bijkomende informatie. Er komen extra gegevens op te staan, waarschuwingen, assistentie om doelen te zoeken enzovoort. 

Er is ook een toepassing voor een 360-gradenbewustzijn dat reageert op de flitsen uit de loop van een vurend geweer. Scenicc kan ook de baan van projectielen volgen en objecten herkennen en benoemen.

Het hele systeem weegt 700 gram, inclusief de batterij die het meer dan 24 uur moet uitzingen. Het experimentele prototype weegt wel veel meer, zo’n vier kilo.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business