Nieuws

Internet uit je bureaulamp

Een flikkerende bureaulamp is ontzettend vervelend, maar kan ook nuttig zijn. De lichtpulsen kunnen nulletjes en eentjes voorstellen.

In het donker surfen zit er binnenkort niet meer in voor de inwoners van het stadje St. Cloud in Minnesota. Het plaatselijke bedrijfje LVX System gaat er experimenteren met zijn gepatenteerde techniek om data te verzenden, met ledlampjes die sneller flikkeren dan het menselijk oog kan waarnemen.

De ledlampen passen in een standaardfitting en geven met pulsen licht nulletjes en eentjes weer. Een speciale modem op de computer vangt de signalen op en stuurt zelf gegevens terug met eenzelfde ledlampje.

3 Mb per seconde
De eerste generatie van dit optische datasysteem moet een doorvoersnelheid tot 3 megabits per seconde halen. Dat meldt persbureau AP. De techniek is bovendien niet afhankelijk van het overvolle radiospectrum, dat doorgaans gebruikt wordt voor communicatie op korte afstand, zoals internet over wifi.

Volgens John Pederson, directeur van LVX System, zal over een jaar de snelheid vergelijkbaar zijn met die van commerciële wifinetwerken. Daarnaast moet het mogelijk worden om de lichtintensiteit en de kleur van de lampen te kiezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business