Nieuws

Son of Snoop on Steroids 3.2.0.2

Sosos is een systeeminformatietool die je snel een inventaris bezorgt van talrijke hardware- en softwarecomponenten van je systeem. Netwerkbeheerders kunnen het programma bovendien van op afstand uitvoeren.

Sosos verzamelt informatie over onder meer CPU, geheugen, videokaart en harde schijf en legt ook allerlei configuratiegegevens vast, zoals IP-adressen, lopende processen en actieve services.

Je start de tool (onder Windows Vista en 7) bij voorkeur als administrator op, om te vermijden dat je tot bepaalde onderdelen geen toegang krijgt. Wil je ook netwerkclients ondervragen, dan moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet je op de bevraagde clients administratortoegang hebben en moet op de clients ook de service Remote Registry geïnstalleerd zijn.

[download_file]

Verschillende weergaves
De resultaten van zo’n bevraging krijg je in verschillende weergaves te zien. Standaard is dat een rapportweergave waarbij je in het linkerpaneel de rubrieken te zien krijgt en in het rechterpaneel de detaillering van de geselecteerde rubriek. Je kunt de informatie echter ook in raster- of in tekstvorm opvragen, zodat je de gegevens bijvoorbeeld makkelijk ook in een tekstbestand kunt opslaan.

[related_article id=”152275″]

Dat neemt niet weg dat de resultaten ook weg te schrijven zijn naar een XML-bestand of naar een andere database, zolang .NET Framework 2.0 er maar mee overweg kan, zoals MS SQL Server, MS Access en Oracle.

Netwerk onderzoeken
Zoals gezegd kan je als beheerder ook een compleet netwerk pollen. De netwerkclients laten zich op verschillende manieren opsommen. Zo kan Sosos de pc-namen uit een tekstbestand inlezen, voer je zelf de namen of IP-adressen in of laat je Sosos eenvoudigweg je netwerkomgeving verkennen. 

Handig is nog dat de tool enkele opdrachtregelcommando’s ondersteunt waarmee je onmerkbaar de lokale pc evenals de netwerkclients kunt scannen. Informatie die in een databank is opgeslagen laat zich ook direct benaderen, wat handig is voor (netwerk)beheerders die er specifieke queries op willen loslaten.

Goed om te weten: er is ook een uitvoerige handleiding in pdf-formaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business