Nieuws

Meeste mensen zwijgen online over werk

Als een werknemer al iets over zijn bedrijf zegt op sociaalnetwerksites, is de kans dat het iets negatiefs is een op vijf. Dat blijkt uit een Frans onderzoek bij duizend mensen, schrijft AFP.

Van alle duizend ondervraagden praat maar vijftien procent over zijn werk. De overgrote meerderheid, zo’n 83 procent zegt niets over zijn werkplek.

Mannen praten vaker over hun werk dan vrouwen (18,9 procent tegen 11,9 procent). 26,4 procent van de jongeren tussen 18 en 24 jaar praat over zijn werk, tegenover 5,8 procent van de mensen tussen 50 en 64 jaar. Kaderleden praten in 21,1 procent van de gevallen over hun werk en arbeiders in 8,4 procent.

Tweederde positief
Van de mensen die wel over hun werk praten, is twee derde positief. Slechts 21 procent laat zich af en toe negatief uit over zijn werkgever. Dat maakt dus dat drie procent van alle ondervraagden zich negatief uitlaat over zijn werk

De meest kritische werknemers zijn de jongeren tussen 25 en 34 jaar. Bijna een op drie laat zich negatief uit over zijn werk. Mensen van 18 tot 24 jaar zijn dan weer het positiefst, met slechts 9,3 procent zwartkijkers.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business