Nieuws

MiniTool Partition Wizard Home 5.2

Windows bevat een eigen module voor schijf- en partitiebeheer, maar die blijft behoorlijk beperkt. MiniTool Partition Wizard Home weet er toch een aantal interessante extra’s aan te breien.

De tool kan overweg met NTFS, FAT(32), Ext2 en Ext3 en laat verschillende bewerkingen op partities toe. Uiteraard kan je partities aanmaken, formatteren en verwijderen, maar net zo goed ook partities verbergen, shredden, kopiëren en verplaatsen. Het is eveneens mogelijk de partitiegrootte aan te passen, op voorwaarde uiteraard dat er geschikte (niet-toegewezen) ruimte beschikbaar is.

Handig is nog dat je bij het vergroten van de systeempartitie het systeem normaliter niet opnieuw hoeft op te starten.

[download_file]

Verwijderde partities terug opvissen
Tot op zekere hoogte laat het programma zich ook als datahersteltool inzetten, althans wanneer je per ongeluk een partitie had verwijderd. Zolang er geen data overschreven zijn, weet MiniTool Partition Wizard die partitie alsnog weer boven water te halen.

De naam van de tool doet al vermoeden dat je voor verschillende operaties bijstand krijgt van een handige wizard, met name voor het kopiëren van een partitie of een schijf, en voor het terughalen van een verwijderde partitie. Er is verder nog een wizard voor het opvissen van ‘verwijderde’ data, maar die moet je blijkbaar nog apart downloaden en installeren (gratis voor thuisgebruik).

Commerciële varianten
Naast de gratis versie van MiniTool Partition Wizard zijn er nog drie commerciële varianten van dit programma beschikbaar: Professional, Server en Enterprise. Tot de belangrijkste verschillen rekenen we de mogelijkheid om zonder dataverlies partities samen te smelten, dynamische schijven naar standaardschijven te converteren en de clustergrootte aan te passen. Een volledig overzicht met alle verschilpunten vind je op www.partitionwizard.com/comparison.html.

We vermelden nog dat je op de site ook terechtkunt voor een live-cd met deze tool, weliswaar met beperkte functionaliteit.

>

downloadsopslagpartitieschijfsoftware

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals