Nieuws

Sony kondigt spelplatform voor Android aan

Sony maakt met de PlayStation Suite spelletjes beschikbaar voor een hele reeks smartphones en tablets met het mobiele besturingssysteem Android.

Naast de langverwachte bekendmaking van de PSP2, die vanaf nu als de Next Generation Portable (NGP) door het leven gaat, kondigde Sony tijdens zijn persevenement in Tokio een andere nieuwigheid aan.

Android 2.3 en PlayStation Verified
Met het spelplatform PlayStation Suite wil Sony in de toekomst PlayStation-games speelbaar maken op Android-apparaten, ook al zijn die niet van eigen makelij. Voorwaarde is wel dat ze Android 2.3 of hoger aan boord hebben. Ook moet Sony de toestellen officieel ondersteunen. Aan het PlayStation Certified-zegel zal je kunnen zien of een tablet of smartphone geschikt is.

[related_article id=”161563″]

Wat de aansturing betreft gaat Sony zijn bekende spelcontrollerlay-out overzetten voor gebruik met aanraakgevoelige schermen. De PlayStation Suite moet dit jaar klaar zijn voor gebruik. Aanvankelijk zal er alleen een emulator voor PSOne-spelletjes, de eerste spelconsole van Sony, beschikbaar zijn. Maar later kun je via de PlayStation Store ook nieuwe games downloaden.

De PlayStation Suite komt eveneens naar de NGP, en iets doet ons vermoeden dat dat voor de binnenkort te lanceren PlayStation-smartphone ook het geval zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business