Nieuws

Review: Mindjack

Mindjack verdient een pluim voor zijn rol als voortrekker van een aantal best innovatieve elementen, maar op de game die deze met succes tot een coherent geheel samenbalt, is het vooralsnog wachten.

Het halve werk

Mindjack combineert de beproefde vuurgevechtformule van Gears of War of Uncharted met een naadloos in elkaar overlopende singleplayer-, coöperatieve- en multiplayerbeleving. Dat klinkt ambitieus, maar er is meer. Wanneer het je personage te heet onder de voeten wordt, kun je als een hightech demon elke andere aanwezige op het terrein ‘mindjacken’. Het maakt daarbij niet of die van de organische, mechanische of onschuldige voorbijgangervariant is. Wanneer dat werkt, laat dat heel bevredigende tactieken toe die de tegenstander van het spreekwoordelijke kastje naar de muur sturen. Het probleem hier is dat die tegenstander, wanneer die niet door andere spelers gecontroleerd wordt, getuigd van een intelligentie waarop videogames tien jaar geleden al werden op afgestraft.
Mindjack zet duidelijk alles in op de deelname van andere en liefst meerdere spelers. Spelers die elk moment jouw singleplayergame kunnen binnenvallen om daar in de huid of metalen bast van vriend of vijand te kruipen. We vragen ons echter af of die anderen zullen komen opdagen. De middelmatige visuele weergave, de vaak slordige besturing en het generische verhaal kun je moeilijk publiekstrekkers noemen.

[related_article id=”160734″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business