Nieuws

MySpace staat te koop

MySpace gaat op zoek naar een nieuwe eigenaar. Rupert Murdoch van News Corp heeft bevestigd dat zijn bedrijf af wil van wat ooit de succesvolste sociaalnetwerksite was.

De site heeft te lijden onder terugvallende bezoekcijfers en, daaraan gekoppeld, tegenvallende advertentie-inkomsten. Het verlies liep vorig jaar op van 125 naar 156 miljoen euro. Bij een herstructurering vorige maand werden al 500 mensen ontslagen bij MySpace, zowat de helft van het personeel.

News Corp kocht MySpace in 2005 voor 580 miljoen dollar. De opkomst van Facebook gooide roet in het eten voor de ambitieuze plannen. Veel bezoekers gaven hun profielpagina op, en kozen voor een pagina op Facebook. Alleen bij muzikanten lijkt MySpace nog vrij sterk te staan.

Van 60 naar 4 miljoen
De laatste maanden is het aantal dagelijkse bezoekers teruggevallen tot vier miljoen. Eind 2007 was dat nog bijna zestig miljoen. Per maand komen nog zo’n 28 miljoen mensen kijken, wat ook nog maar een fractie is van een paar jaar geleden. Niet alleen Facebook, maar ook Twitter en Tumblr hebben MySpace ruimschoots ingehaald.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business