Nieuws

Hacker cel in voor diefstal pokerchips

Een Britse hacker moet de cel in omdat hij voor 12 miljoen dollar aan pokerchips voor het Facebookspel Texas Hold ‘Em heeft gestolen.

De 29-jarige Ashley Mitchell uit Devonshire gaf toe aan de rechter dat hij de website van spelontwikkelaar Zynga heeft gehackt en zo’n 400 miljard virtuele pokerchips naar zijn account heeft overgemaakt. Zynga is bekend van sociale Facebookspelletjes als Farmville en Mafia Wars.

85.000 dollar winst
Mitchell verkocht de chips voor een lage prijs aan spelers van Zynga Poker. Voor zijn arrestatie had hij al een derde van zijn buit verkocht voor zo’n 85.000 dollar. Volgens rechter Philip Wassall is de vraag niet of Mitchell de cel in moet, maar hoelang. De uitspraak volgt volgende maand. Dat schrijft de plaatselijke krant The Herald Express.

De hacker schond immers de voorwaarden van een voorwaardelijke celstraf die hem in 2008 werd opgelegd voor gelijkaardige feiten. Mitchell hackte toen de website van de sociale voorzieningen van zijn woonplaats en liet zichzelf 3.500 pond aan woonsubsidies uitbetalen.

Gokverslaving
De advocaat van Mitchell pleit voor verzachtende omstandigheden omdat zijn cliënt ten tijde van de diefstal bij Zynga met een gokverslaging kampte. In april van vorig jaar startte Mitchell zijn eigen pokerplatform op Facebook, Gambino Poker genaamd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business