Nieuws

75.000 sollicitaties bij Google

Wie vorige week bij Google solliciteerde, heeft flink wat concurrentie: het bedrijf kreeg 75.000 kandidaturen binnen.

In 2011 wil Google meer nieuwe werknemers aantrekken dan ooit. Google is dus vast van plan om zijn vorige record aanwervingen uit 2007 te verbeteren. Toen werden er 6.000 mensen aangenomen.

Google wil dus minstens 6.000 nieuwe collega’s aanwerven voor de 24.400 die momenteel bij de zoekgigant werken. En daar komt blijkbaar veel volk op af.

[related_article id=”158901″]

Concurrentie
Google moet wel meer volk aannemen, want het bedrijf wil doorgroeien in een aantal van zijn diensten: mobiele toepassingen, banneradvertenties en internettoepassingen. Het bedrijf krijgt ook meer concurrentie van bedrijven als Facebook en Apple in de strijd om getalenteerde werknemers, schrijft financiële nieuwsdienst Bloomberg.

“We zoeken toptalent, in alle functies en over heel de wereld. We nemen zoveel slimme en creatieve mensen aan als we kunnen, zodat we de moeilijkste uitdagen in de computerwetenschappen aankunnen: een webgebaseerd besturingssysteem van nul beginnen, in realtime een index van honderd miljoen gigabytes doorzoeken en zelfs auto’s ontwikkelen die vanzelf rijden”, schrijft Alan Eustace, topman bij Google.

Wie bij Google aangenomen wordt, werkt in teams van gemiddeld 3,5 personen. Ze opereren als een klein startend bedrijfje binnen Google, tot hun product klaar is om te lanceren.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business