Nieuws

Belgacom TV voor je pc nu beschikbaar

Televisieklanten bij Belgacom kunnen voortaan alle zenders bekijken op hun computer. De dienst is gratis tot april, daarna betaal je 3,50 euro per maand.

In september kondigde Belgacom de komst van TV on pc aan. Enkele maanden later, met enige vertraging, is het nu zover. Belgacomklanten die televisie in HD kunnen ontvangen (ongeveer 90%), mogen de dienst tot eind maart gratis uittesten. Daarna betaal je 3,50 euro per maand.

Niet over wifi
Er zijn wel enkele voorwaarden om televisie op je computer te kunnen kijken. Zo moet je modem van het Bbox2-type zijn en moet je je computer er bedraad op aansluiten. Draadloos televisiekijken op je laptop is dus niet mogelijk.

[related_article id=”158455″]

Als minimale systeemvereisten raadt Belgacom een Athlon 64 3400+ aan of een Pentium 4 met hypertreading, beide met een kloksnelheid van 3 GHz. Verder zijn 512 MB werkgeheugen en een videokaart met 32 MB de ondergrens. Macgebruikers blijven voorlopig in de kou staan, net als klanten van Scarlet.

Na installatie van de software krijg je toegang tot alle zenders van je televisiepakket (Comfort, Favorite, Intense). Ook kan je uitzendingen pauzeren en opnemen om later te bekijken. Meer uitleg en een uitgebreide installatiehandleiding vind je op de website van Belgacom.

Dataverbruik telt niet voor limiet
Het dataverbruik van TV on pc wordt niet bij je limiet gerekend. Bij de Yelo-dienst van Telenet, die enkel bruikbaar is met iOS-toestellen zoals de iPad maar op termijn ook ondersteuning voor computers moet krijgen, is dat wel het geval.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business