Nieuws

ExpatShield 1.57

Sommige internetdiensten blijken niet toegankelijk voor wie deze met een IP-adres uit een ander land probeert te benaderen. ExpatShield lost dat probleem alvast op voor Britse diensten, zoals BBC iPlayer, ITV Player, Channel 4 enzovoort.

In essentie maakt de software met behulp van virtuele netwerkadapters een VPN-connectie die ervoor zorgt dat je pc een UK-gebaseerd IP-adres krijgt toegewezen. Voor diensten die op die manier de locatie van je toestel bepalen, lijkt het dus alsof je je in het Verenigd Koninkrijk bevindt.

[download_file]

Dat kun je ook zelf nagaan door bijvoorbeeld naar een dienst als whatismyip.nl te surfen: het IP-adres dat je daar te zien krijgt, blijkt inderdaad UK-gebaseerd.

Aangezien het om een VPN-connectie gaat, zijn zulke services niet alleen beschikbaar voor webbrowsers, maar ook voor losse applicaties. Bovendien wordt je verbinding versleuteld, wat het snoopers flink bemoeilijkt privacygevoelige informatie los te peuteren.

Gestraft met banners
Deze ‘gratis’ dienst heeft echter wel een prijs: wanneer je met ingeschakelde VPN-verbinding surft, krijg je boven aan elke pagina een reclamebanner te zien. Die kun je in Firefox voor het merendeel wel wegkrijgen met de extensie AdBlock Plus, maar het blijft wel vervelend.

Bovendien wordt er tijdens de installatie standaard een toolbar (Expat Shield Community) op je systeem gezet. Gelukkig is dat eenvoudig te vermijden door het bijhorende vinkje te verwijderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business