Nieuws

Yelo voor pc tijdelijk offline gehaald

Yelo Live TV voor computers, de streamingdienst van Telenet waar een beperkte groep testers sinds vorige week mee aan de slag kan, is tijdelijk niet beschikbaar wegens problemen.

“Yelo Live TV is tijdelijk uitgeschakeld voor de groep testgebruikers. Vrijdag werd die groep aanzienlijk uitgebreid en daarbij is iets misgegaan”, berichtte Telenet zaterdag op de Yelo-website. Volgens een reactie van woordvoerder Stefan Coenjaerts aan Datanews zou de dienst vandaag weer opgestart moeten worden.

Geen persoonlijke gegevens gelekt
Coenjaerts vertelt ook dat de dienst offline werd gehaald omdat een van de gebruikers een bug, die de kop opstak tijdens de uitbreiding van de testgroep, kort heeft uitgebuit. De aard van dat probleem wil de woordvoerder ook aan ons niet kwijt, maar hij wijst erop dat er nooit persoonlijke gegevens van gebruikers zijn gelekt en dat het euvel inmiddels verholpen is.

[related_article id=”158455″]

Vorige maand raakte bekend dat Yelo, dat toen enkel voor iOS-apparaten beschikbaar was, de aanmeldgegevens van de gebruiker over een onbeveiligde HTTP-verbinding verstuurde. Een update voor de Yelo-app die op 26 januari beschikbaar werd gesteld, verhelpt dit probleem.

Belgacom TV on pc
Telenet lanceerde Yelo Live TV voor computergebruikers twee weken geleden, een dag nadat concurrent Belgacom aankondigde dat de meerderheid van zijn televisieklanten met onmiddellijke ingang televisie kon kijken op de computer.

Het aanbod van Telenet was echter niet in verhouding. Een beperkt aantal klanten kon intekenen om een bètaversie van Yelo Live TV op zijn computer uit te proberen. Het aantal vrije testplaatsen bleek al snel bezet, waardoor geïnteresseerden op de wachtlijst belandden.

Duizenden testers
Het exacte aantal testers dat momenteel met de bèta van Yelo Live TV (of toch tot de dienst vrijdag offline werd gehaald) experimenteert, kan Coenjaerts niet kwijt. Maar het aantal loopt volgens hem zeker in de duizenden.

“In de loop van volgende maand zal een deel van de geïnteresseerden die op de wachtlijst zijn beland toegelaten worden tot de testploeg”, vertelt Coenjaerts. Telenet wil de dienst zo snel mogelijk uitrollen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business