Nieuws

BMW wordt rijdend iPoddock

Autofabrikant BMW lanceert in maart een app waarmee bestuurders vanachter het stuur hun iPod, Twitter en Facebook kunnen bedienen.

BMW timmert al een tijdje aan de weg naar een betere integratie van technologie in zijn wagens. Dat doet het onder de naam ConnectedDrive. Met de nieuwe iPhone-applicaties kan nu ook Apples populaire smartphone naadloos in de auto opgaan.

Centraal in het iPhone-offensief staat BMW’s Connected-app, die het mogelijk maakt om diensten zoals internetradio, Facebook en Twitter weer te geven op het multifunctionele scherm in het dashboard van de wagen. Dat kan echter alleen als de wagen is voorzien van een bluetoothverbinding en BMW’s eigen navigatiesysteem Professional.

De bediening van het systeem gebeurt via de iDrive Controller, een draaiknop die tussen de chauffeur en de passagier staat.

BMW ConnectedDrive

Filmpjes kijken
De toepassing biedt je de mogelijkheid om je muziekbibliotheek te bedienen vanaf het scherm in je auto. Ook de albumafbeeldingen worden weergegeven op het lcd-scherm in de BMW. Een videopodcast kun je ook bekijken, maar dan moet de wagen wel stilstaan.

De autobouwer gaat ook nog andere toepassingen gebruiken voor andere platformen, zoals de BlackBerry.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business