Nieuws

Ford Focus luistert naar chauffeur

Een speciale optie waar kopers van een Ford Focus volgend jaar voor kunnen kiezen is Sync-technologie. Hierdoor kun je met je auto praten.

Het nieuwe model van Ford zal volgend jaar als eerste Europese wagen met de Sync-technologie uitgerust worden. Het systeem herkent tienduizend opdrachten en moet in 2015 gebruikt worden in twee miljoen auto’s. Dat gebeurt dan in negentien talen, waaronder het Nederlands.

Is het nog ver?
Volgens The Sunday Times is spreken met je wagen de toekomst. Niet alleen hoef je maar te mompelen dat je honger hebt om via de boordcomputer naar het dichtstbijzijnde wegrestaurant geloodst te worden. Het systeem antwoordt je kinderen ook op de vraag ‘Is het nog ver?’

Voorts kun je met gesproken commando’s vrijwel alle knopjes en functies van je wagen bedienen en zet Sync een mobiel wifinetwerk op. Daarmee kunnen tot vijf inzittenden tegelijkertijd internetten.

Noodsignaal
Andere trucjes zijn het versturen van een noodsignaal bij een ongeval en je naar het dichtstbijzijnde tankstation leiden als je tank bijna leeg is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business