Trage YouTube-filmpjes bij Telenetklanten

Klanten van Telenet melden problemen wanneer ze YouTubefilmpjes in hoge definitie proberen af te spelen. Zelfs met een snelle verbinding gaat het streamen opvallend traag.

Telenet claimt al jaren de beste internetsnelheid te hebben. Maar wanneer klanten YouTubefilmpjes willen afspelen gaat het vaak fout. Het bufferen van video’s gaat zodanig traag dat beelden schokkend of slechts voor een deel afspelen.

Niet bij iedereen
Het vuur werd aan de lont gestoken op het forum van Userbase. Sinds enkele dagen klagen Telenetklanten hier over de snelheid van YouTube. Onder hen zitten veel Fibernetklanten die normaal gezien een downloadsnelheid van 40 tot 100 Mbps zouden moeten kunnen halen.

[related_article id=”158455″]

Het probleem lijkt echter niet bij iedereen voor te komen. Sommige klanten merken geen problemen en er wordt vooral geklaagd over filmpjes in hoge definitie (die dus meer bandbreedte vragen). Ook is er vreemd genoeg geen probleem bij het surfen of downloaden van bestanden, wat doet vermoeden dat het niet simpelweg om een snelheidsprobleem gaat.

Telenet onderzoekt
Bij Telenet zijn ze op de hoogte van het probleem. De operator onderzoekt de klachten en kan aan onze redactie al kwijt dat het probleem zich enkel bij de HD-versie van YouTube stelt. “We weten ook al dat het niets met ons netwerk te maken heeft”, aldus woordvoerder Stefan Coenjaerts. Ook op het officiële Twitteraccount @Telenet werd intussen beloofd dat het probleem wordt onderzocht en dat er vandaag meer informatie volgt.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business