Nieuws

Toyota verwijdert app uit jailbreakwinkel

Autofabrikant Toyota heeft een reclametoepassing verwijderd uit de Cydia-appwinkel voor gejailbreakte iOS-toestellen. Dat gebeurde op verzoek van Apple.

Appontwikkelaars die zich niet willen onderwerpen aan de strenge eisen van Apples App Store zoeken vaak hun toevlucht tot de Cydia-appwinkel. Je kunt er onofficiële apps voor gejailbreakte iOS-apparaten kopen en downloaden.

iOS-thema
De Japanse autofabrikant Toyota is een van de eerste grote bedrijven die de Cydia-webwinkel verkiest boven Apples eigen App Store of diens iAd-reclameplatform. Vanaf begin februari bood de fabrikant een iOS-thema aan rond zijn nieuwe Scion-model.

[related_article id=”158256″]

Het thema vervangt de traditionele icoontjes en het lockscreen van iOS door kleine Scion-wagentjes. Een dergelijke verregaande integratie in het besturingssysteem is niet mogelijk met de diensten van Apple. Bijna tien procent van de iOS-gebruikers zou zijn toestel gejailbreakt hebben.

Apple niet blij
Hoewel het jailbreaken van mobiele telefoons legaal is in de Verenigde Staten heeft Toyota de app nu toch laten verwijderen. Het deed dit op verzoek van Apple, dat niet blij was met de media-aandacht die de campagne van Toyota kreeg. Dat meldde het advertentiebedrijf Velti, dat de campagne van Toyota verzorgde, aan Modmyi.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business