Google stopt met Street View in Duitsland

Ondanks een recente overwinning in de rechtszaal lijkt het erop dat Google stopt met de omstreden straatbeeldendienst Street View in Duitsland.

De stopzetting wordt bevestigd door een niet nader genoemde Google-woordvoerder tegenover Search Engine Land. Volgens hem zijn de prioriteiten van het bedrijf gewijzigd.

Wel blijven de beelden die al online staan (van zo’n twintig Duitse steden) beschikbaar. Alleen zijn er op dit moment geen plannen om ze te updaten of uit te breiden. Dat terwijl Google op andere plaatsen in de wereld wel regelmatig nieuwe beelden gaat schieten.

[related_article id=”158578″]

De keuze komt op een ietwat vreemd moment voor de zoekgigant. Street View ligt in Europa regelmatig onder vuur vanwege privacykwesties, en Duitsland is op dat vlak een van de koplopers. Toch won Google vorige maand in Berlijn een rechtszaak, waardoor het bedrijf legaal foto’s mag nemen van straten en huizen in het land.

Street View Duitsland werd afgelopen zomer gelanceerd. Wel kunnen burgers aangeven dat hun huis wazig moet worden weergegeven. Iets wat bijna 250.000 Duitse huishoudens en bedrijven ook daadwerkelijk hebben gedaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business