Nieuws

Microsoft brengt Street View-kloon naar Europa

?Microsoft brengt zijn Streetview-kloon genaamd Streetside naar Europa. Momenteel wordt Londen virtueel in kaart gebracht.

Streetside, Microsofts antwoord op Googles Street View, is al beschikbaar in 56 Amerikaanse steden. De softwarereus start nu zijn Europees avontuur met het in kaart brengen van Londen. Tegen half mei kan je via Bing Maps de eerste foto’s bekijken.

Link met Nokia
De wagens en apparatuur om de stad in kaart te brengen worden geleverd door Navteq. Deze kaartenspecialist is in handen van Nokia. Navteq zal ook informatie over belangrijke monumenten, lokale pubs en andere bezienswaardigheden aan Microsoft leveren.

[related_article id=”161452″]

In de komende maanden trekken de camerawagens ook door Parijs en Barcelona. Microsoft houdt het voorlopig bij die steden en is ook niet van plan om het gehele wegennet in kaart te brengen. Dat vertelt Dave Coplin, director of search bij Microsoft, aan de BBC.

Privacy
Microsoft wil ook informatie over draadloze wifinetwerken registreren, een praktijk waar Google zwaar door onder vuur kwam te liggen. Met die gegevens wil het dan locatiegebaseerde diensten waaronder plaatsbepaling aanbieden op computers en smartphones.

Om privacyvoorvechters gerust te stellen wacht Microsoft op toestemming van de Britse waakhond om te beginnen met wifigegevens verzamelen. Ook zal het enkel het MAC-adres, het soort signaal (B,G,N..) en de SSID van een netwerk verzamelen. Google ging de mist in toen bleek dat het in verschillende landen ook verkeer van onbeveiligde netwerken had geregistreerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business