Nieuws

Review: De Sims 3D

De Sims 3D is een beperkte versie van het origineel - iets te veel. De fun en vrijheid van De Sims 3 op pc worden beperkt door een gebrek aan diepgang. Een handheldversie van een game mag gerust wat worden aangepast, maar hier is het iets te veel van het goede.

Klassieke Sims-gameplay

 

[related_article id=”160734″]

De Sims hebben eigenlijk geen introductie nodig. Je leeft het leven van een virtueel mensje door allerlei dagtaken en noden te vervullen die ook in je echte leven voorkomen. Een simpel idee, maar al jaren een hit op verschillende spelplatformen. De Sims 3D is een afgeleide van het originele De Sims 3 voor pc. Een afgeleide in die zin dat de basis ongeveer dezelfde is gebleven. Toch ontbreekt er een aantal elementen die het origineel zo goed maken. De eerste uren doen je niet vermoeden dat er iets ontbreekt. Je kiest een huis, je richt het in en je leventje gaat van start. De interface is wel wat veranderd vergeleken met andere versies van het spel. Je krijgt hier geen balkjes met de verschillende noden van je Sims, maar twee tot drie pictogrammen met dringende taken. Dit kan gaan van eten, sociaal contact maken tot douchen of slapen. Op zich werkt dit wel omdat de interface simpel is gebleven voor het kleine touchscreen, maar dit brengt ook een problemen met zich mee. Je kunt bijvoorbeeld verplicht worden om snel iets te gaan eten tijdens je slaap omdat het dringend nodig is – zonder een voorafgaande aanwijzing.
De lichte wijzigingen gaan verder dan dat. Je kunt namelijk geen monteur of andere betalende diensten meer bellen, waardoor je alles zelf moet maken en hierdoor tijd verliest. Gelukkig is het bouwen en verbouwen van je woning behoorlijk intact gebleven op het kleine schermpje van de Nintendo 3DS. Er zijn minder voorwerpen dan in het origineel, maar toch nog ruim voldoende om aan je trekken te komen. Het leggen van sociale contacten is een fundamenteel probleem. Je sociale niveau stijgt amper, hoe vaak je ook probeert om contact te leggen met iedereen. Je moet er werkelijk uren werk in steken om effectief resultaat te zien. Daarbij komt dat de stad er behoorlijk verlaten bij ligt. Je komt amper mensen op straat tegen. Gelukkig komen ze regelmatig aankloppen om een praatje te maken. De Sims 3D werkt met een vast cameraperspectief. Je behoudt een goed overzicht, maar als je delen van je huis onder handen wilt nemen, kan dat voor problemen zorgen. Het 3D-aspect is aanwezig, zij het in heel beperkte vorm. Sommige effecten springen letterlijk uit het scherm, maar de doorsnee actie heeft geen baat aan het extra dieptezicht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business