Nieuws

FBI haalt grote pokersites offline

Het Amerikaanse gerecht heeft vier grote pokersites offline gehaald. Het beschuldigt de uitbaters van fraude en witwaspraktijken.

Sinds vrijdag prijkt er op de websites van PokerStars, Full Tilt Poker, UltimateBet en Absolute Poker een boodschap van de FBI. In totaal werden er vijf domeinnamen offline gehaald. Full Tilt Poker en Pokerstars hebben al een Europese website online geplaatst. Amerikaanse spelers worden niet meer toegelaten.

Drie miljard dollar boete
Het Amerikaanse ministerie van Justitie beschuldigt (pdf) de oprichters en uitbaters van de pokersites van het witwassen van geld, bankfraude en het aanbieden van illegale kansspelen. Er zijn momenteel drie medewerkers aangehouden. Zij riskeren een celstraf en geldboete tot drie miljard dollar. Zesenzeventig bankrekeningen in veertien landen werden geblokkeerd.

Online gokken is in de Verenigde Staten illegaal en daarom opereren veel pokersites vanuit het buitenland. Een Amerikaanse wet uit 2006 verbiedt financiële instellingen om transacties van onlinegoksites te behandelen. De gewraakte pokersites zouden banken omgekocht hebben en om de tuin geleid hebben door de betalingen voor te doen als aankopen van onder meer juwelen en golfballetjes. Dat meldt CNet.

Aandelen Europese sites stijgen
Door de sluiting proberen spelers massaal hun tegoeden uit te laten betalen. Hierdoor raakten verschillende betalingssystemen overbelast. Ook de beurs reageert op de sluiting: aandelen van Europese pokersites stegen vandaag sterk. Die van bwin.party zelfs met 35%. Dat meldt Cardplayer.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business