Telenet vraagt geduld voor Yelo op Android

Telenet vraagt gebruikers van Yelo nog even geduld te hebben voor een Android-applicatie. De reden ligt bij afspraken met rechtenhouders. Yelo is een digitale tv-dienst van Telenet voor de iPhone en iPad.

In een blogbericht legt het Mechelse kabelbedrijf uit dat Yelo naar Android brengen mogelijk is, maar momenteel nog niet wordt uitgerold “omwille van het ontbreken van sluitende afspraken met rechtenhouders”.

Wel via omweg
De reactie komt er nadat webdeveloper Steffest op zijn blog uitlegde hoe je de livestream van de iPad-applicatie ook kon gebruiken via Android. Dat was echter niet naar de zin van Telenet, dat een dag later al een brief stuurde om een verwijdering van de informatie te eisen.

[related_article id=”158455″]

Zowel toen als nu wijst het bedrijf naar afspraken over auteursrechten. “Rond diensten zoals Yelo moeten er specifiek voor elk platform heel wat afspraken gemaakt worden met de rechtenhouders, de zenders en programmamakers – dat is ook zo in het buitenland.” Zo schrijft het bedrijf op zijn blog.

“Het vraagt tijd om die afspraken te maken, en vooral rond het Androidplatform heerst nog heel wat onduidelijkheid gezien het open karakter van het besturingssysteem, de vele versies en de waaier aan toestellen.“

Wel in de browser
Het bedrijf doet liever geen beloftes over een timing voor Android. Wel wijst het erop dat Androidtoestellen met Flash wel televisie kunnen bekijken via de webbrowser. Dat is dus wel toegelaten volgens Telenet.

 

Androidnieuwstelecomtelenetyelo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals