Nieuws

Apple: Witte iPhone 4 is niet dikker

Uit de eerste reviews van de witte iPhone 4 blijkt dat het toestel een fractie dikker is dan zijn zwarte broertje. Een medewerker van Apple ontkent glashard.

Vorige week ging de veelbesproken witte iPhone 4 wereldwijd in de verkoop. Verschillende websites namen het apparaat onder handen en ontdekten dat de witte versie een haar dikker is dan de zwarte iPhone 4. Maar volgens de specificaties van Apple zijn beide smartphones 9,3 millimeter dik.

Volgens technologieblog TiPb meet de witte iPhone 4 echter 9,5 millimeter. Op zich geen wereldschokkend nieuws, maar wel belangrijk voor de fabrikanten van hoesjes voor Apples jongste smartphone. Vijf hoesjes die TiPb testte pasten op de witte iPhone 4, al waren sommige wel moeilijker aan te brengen.

[related_article id=”158256″]

Apple ontkent
Ernesto Barron, een lezer van 9to5Mac, vroeg via Twitter de marketingverantwoordelijke van Apple, Phill Schiller, om uitleg. Die reageerde in een privébericht dat de witte iPhone 4 helemaal niet dikker is en dat Barron niet alle onzin die geschreven wordt moet geloven. Op de verschillende vergelijkingsfoto’s van witte en zwarte iPhone 4-toestellen is het verschil in dikte echter duidelijk te zien.

In een interview met All Things Digital vorige week onthulde Schiller dat Apple bij de ontwikkeling van de witte iPhone 4 op onverwachte problemen botste. Zo is er extra bescherming aangebracht tegen UV-straling en moest de nabijheidssensor worden aangepast.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business