Hoe verberg ik Facebook-vragen?

Facebook heeft de afgelopen dagen de functie ‘Vraag het aan je vrienden’ in onze regionen gelanceerd. Gelukkig kan je via een omweg de toepassing ook verbergen.

Wie zelf vragen wil stellen via de applicatie, die door Facebook standaard is ingebakken in de site, kan dat doen via zijn statusbalk. Daar kon je al kiezen voor ‘foto’, ‘link’ of ‘video’ en voortaan staat daar ook ‘vraag’ bij. Hier kan je je vraag toevoegen en vervolgens verschillende antwoordopties aanbrengen.

Hoe verberg ik Facebook-vragen?

Maar door de populariteit van de applicatie kan het zijn dat ‘Vraag het aan je vrienden’, zoals de toepassing officieel heet in het Nederlands, al snel je hele wall overspoelt. Bovendien kan je het vragenvuur, net zoals foto’s of links, niet verwijderen, tenzij je elke vraag apart gaat wegklikken. Gelukkig is daar ook een oplossing voor.

Hoe verberg ik Facebook-vragen?

Wie met Chrome, FireFox, Opera of Safari surft kan F.B. Purity installeren. Die extensie verbergt de vragen, maar biedt ook enkele andere aanpassingen. Zo wordt een post niet langer automatisch geplaatst wanneer je op Enter drukt. Chrome-gebruikers kunnen eventueel ook deze extensie installeren als alternatief.

‘Vraag het aan je vrienden’ werd deze zomer al voorgesteld onder de Engelse naam Facebook Questions. Aanvankelijk was de functie beschikbaar voor kleine groepen testers. In de daaropvolgende maanden werd ze uitgerold naar alle gebruikers in alle landen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business