iOS-update pakt locatieprobleem aan

Apple is bijna klaar met iOS 4.3.3. Die software moet het probleem aanpakken van iPhones en iPads die de locatie van gebruikers bijhouden.

De nieuwe versie zou twee problemen oplossen rond de kwestie. Dat meldt Boy Genius Report, dat in het verleden al vaker correcte informatie had over naderende software-updates van iOS.

Twee weken geleden werd ontdekt dat iPhones en iPads met iOS 4.0 of hoger een logbestand bijhouden van plaatsen waar de telefoon het afgelopen jaar is geweest. Ook als de gebruiker locatiebepalende diensten uitschakelt, wordt de locatie nog doorgestuurd naar Apple. Het bedrijf reageerde op de kritiek door te zeggen dat het om een bug gaat.

[related_article id=”158256″]

De nieuwe iOS-update zou de locaties niet langer op de back-upmodule van iOS bewaren, al wordt je locatie nog wel steeds geanonimiseerd doorgestuurd naar Apple. Maar bij gebruikers die locatiediensten uitschakelen zal dit niet meer het geval zijn en wordt de locatiedatabase op je toestel ook gewist. De update komt volgens Boy Genius Report in de volgende paar weken.

Naast het locatieprobleem wordt volgens dezelfde bron de batterijduur verbeterd en een aantal bugs voor de iPod opgelost.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business